poster
worldofdreams
00:00
--
/
--

Goubergh

Het Goubergh principe is gebaseerd op de volgende drie kernwaarden:

 1. Natuur/Landelijke Uitstraling
 2. Sport / Hippische Sport
 3. Kwaliteit

Deze drie kernwaarden komen terug binnen ieder onderdeel van de Goubergh.


Welke onderdelen vallen onder Goubergh?

 1. Den Goubergh
 2. Hotel
 3. Leisurepark/Resort

Den Goubergh

Vanuit de Missie en Visie die vastgesteld is moet Den Goubergh een van de toplocaties voor de hippische wereld worden in Europa. Voor de ruiters/amazones alsmede voor de eigenaren van de paarden moet Den Goubergh “the place to be” zijn binnen de hippische sport.

Aan werkelijk alles moet worden gedacht:

 • Top wedstrijdaccommodatie , zowel indoor als outdoor
 • Top Trainingsfaciliteiten
 • Verblijfsmogelijkheden (appartementen)
 • Medische begeleiding van de sporters maar ook van de paarden
 • Opleidingsmogelijkheden binnen de hippische sport
 • Publieksvriendelijke horecafaciliteiten
 • VIP ruimtes
 • Restaurant
 • Stallen
 • Parking
 • De meest uitgebreide faciliteiten voor de media
 • Winkelpromenade voor sport gerelateerde bedrijven
 • Sportcafé, Games
 • Faciliteiten bezoek toeschouwers wedstrijden

De totale uitbouw van Den Goubergh als toonaangevend binnen de hippische sport in Europa wordt volledig uitgevoerde door Den Goubergh. Zeer essentieel hiervoor is namelijk de relatie met de ruiters/amazones maar ook met de eigenaren van de paarden. De familie van der Pluijm heeft hiervoor de kennis in huis. Belangrijkste opdracht wordt het binnenhalen van top concoursen.

Met de KNHS moet de relatie erg goed zijn. De KNHS heeft Den Goubergh voorgedragen om deppendance te worden van de nieuw op te zetten paarden academy van de bond. Tevens is Den Goubergh toegevoegd als TalentenTrainingsCentrum van de KNHS (TTC).

Doordat de accommodatie zo wordt gebouwd dat het “paarden vrij” kan worden gemaakt zal de accommodatie multifunctioneel worden en dus ook voor andere events bereikbaar worden. Naast de hippische kalender zal er dus ook een evenementenkalender voor niet hippisch gerelateerde evenementen komen. Echter de hippische sport blijft de core business.

Voor de gasten wordt er een restaurant in Den Goubergh gebouwd. Dit wordt zo gebouwd dat het uit twee delen bestaat. Één deel bestaat uit een self-service restaurant en het andere gedeelte is A la Carte restaurant.

Hotel

Het Hotel wordt zeker een van de eyecatchers van de Goubergh. Het hotel zal een 70 tal kamers krijgen van 25 tot 30 vierkante meter. Tevens komen er een viertal thema kamers en 14 Longstay kamers. Verder zal het hotel worden voorzien van een 20-tal rolstoelvriendelijke kamers. Ook hier zien we de uitgangspunten van de Goubergh terugkomen. Het hotel komt in een natuurlijke/landelijke uitstraling te liggen. Voor het hotel komt een vijver. Tevens zal er een aantal medical rooms worden ingericht voor de eerste lijnsadvisering. Deze afdeling komt op de begane grond in een zijvleugel met een aparte entree. Via de centrale desk wordt de klant doorverwezen naar de aanwezige partners.

Hierbij moeten we denken aan:

Een dermatoloog, tandheelkunde, medische tattoo’s ondersteund door een plastisch chirurg maar ook een trichologist. De eerste lijnsadvisering wordt cruciaal.

Een van de usp’s van het hotel moet een toprestaurateur/top sommelier worden.

Het hele hotel zal worden voorzien van het vitality concept. Uiteraard met een 7 sterren nivo voor de wellness/hamman met binnen en buiten zwembad. Ook hier zal worden gekeken naar de kernwaardes (kwaliteit/gezondheid/landelijke uitstraling en sport).

Rondom het hotel komen naast een bootcamp, een afslag plaats voor golf en een ruimte voor beoefen van “putten en shippen” van de golfsport.

Op het terrein van het hotel komt een soort van merrage chapel waar getrouwd kan worden met uiteraard de paarden op de achtergrond. Over een “wauw” effect gesproken.

Het niveau wat wordt gezocht voor het hotel is vier sterren plus qua prijsniveau maar qua kwaliteit vijf sterren, hierdoor wordt er duidelijk een gooi gedaan naar de passerende Duitse toerist op weg naar Zeeland.

De exploitatie van het hotel wordt door de managementgroep uitgevoerd binnen het concept van Goubergh.

Leisurepark/Resort

Het leisurepark zal uit een 150 vakantiewoningen worden opgezet. Naast een “luxury uitstraling” van de bungalows mag het de gasten aan niets ontbreken. Het principe van onbezorgd op vakantie zijn staat hoog in het vaandel van Goubergh. Daarom wordt er ook gekeken naar de zorgfunctie. Groenhuijsen gaat ook het zorgconcept vanuit een soort van All Inclusive variant aanbieden. Dit aanbod is erg populair in Duitsland. Een twintigtal bungalows zal derhalve bouwkundig worden aangepast voor het leveren van deze speciale functies. (rolstoelvriendelijk, zie ook aanbod hotel)

Vanuit de kernwaardes gekeken van Goubergh zal het leisurepark worden opgezet.

Kwaliteit, de bungalows moeten super worden ingericht met hoogwaardige producten. Het sport element wordt zeker niet vergeten , wat denkende van de enorme sportieve mogelijkheden: indoor skiën, paardrijden indoor maar ook in de overweldigende natuur, het aanwezig zijn van een vijfhectare grote visvijver (karpers), met mogelijkheden van kajakken wordt absoluut een aanrader. En voor de echte waaghalzen onder ons parachutespringen vanuit Breda Internationaal Airport. Vanuit het vitality concept is een bezoek aan het Wellness gedeelte van het hotel te faciliteren.

Basis zal zijn dat het leisurepark wordt opgezet vanuit een diervriendelijk thema met een vette knipoog naar de paarden. Een 3.0 variant op Ponypark Slagharen. In Frankrijk en de USA is dit een zeer succesvolle formule gebleken. Oasis park wil de hele exploitatie graag op zich nemen.