poster
worldofdreams
00:00
--
/
--

Het World of Dreams principe is gebaseerd op de volgende vier kernwaarden:

 1. Natuur/Landelijke Uitstraling
 2. Gezondheid/Vitality
 3. Sport / Hippische Sport
 4. Kwaliteit

Deze vier kernwaarden komen terug binnen ieder onderdeel van World of Dreams.


Welke onderdelen vallen onder World of Dreams?

 1. PSC Den Goubergh
 2. Hotel
 3. ZorgVilla
 4. Kinderboerderij
 5. Leisurepark

PSC Den Goubergh

Vanuit de Missie en Visie die vastgesteld is moet PSC Den Goubergh een van de toplocaties voor de hippische wereld worden in Europa. Voor de ruiters/amazones alsmede voor de eigenaren van de paarden moet PSC Den Goubergh “the place to be” zijn binnen de hippische sport.

Aan werkelijk alles moet worden gedacht:

 • Top wedstrijdaccommodatie , zowel indoor als outdoor
 • Top Trainingsfaciliteiten
 • Verblijfsmogelijkheden (appartementen)
 • Medische begeleiding van de sporters maar ook van de paarden
 • Opleidingsmogelijkheden binnen de hippische sport
 • Publieksvriendelijke horecafaciliteiten
 • VIP ruimtes
 • Restaurant
 • Stallen
 • Parking
 • De meest uitgebreide faciliteiten voor de media
 • Winkelpromenade voor sport gerelateerde bedrijven
 • Sportcafé, Games
 • Faciliteiten bezoek toeschouwers wedstrijden

De totale uitbouw van PSC Den Goubergh als toonaangevend binnen de hippische sport in Europa wordt volledig uitgevoerde door PSC Den Goubergh. Zeer essentieel hiervoor is namelijk de relatie met de ruiters/amazones maar ook met de eigenaren van de paarden. De familie van der Pluijm heeft hiervoor de kennis in huis. Belangrijkste opdracht wordt het binnenhalen van top concoursen.

Met de KNHS moet de relatie erg goed zijn. De KNHS heeft PSC Den Goubergh voorgedragen om deppendance te worden van de nieuw op te zetten paarden academy van de bond. Tevens is PSC Den Goubergh toegevoegd als TalentenTrainingsCentrum van de KNHS (TTC).

Doordat de accommodatie zo wordt gebouwd dat het “paarden vrij” kan worden gemaakt zal de accommodatie multifunctioneel worden en dus ook voor andere events bereikbaar worden. Naast de hippische kalender zal er dus ook een evenementenkalender voor niet hippisch gerelateerde evenementen komen. Echter de hippische sport blijft de core business.

Voor de gasten wordt er een restaurant in PSC Den Goubergh gebouwd. Dit wordt zo gebouwd dat het uit twee delen bestaat. Één deel bestaat uit een self-service restaurant en het andere gedeelte is A la Carte restaurant.

Hotel

Het Hotel wordt zeker een van de eyecatchers van World of Dreams. Het hotel zal een 70 tal kamers krijgen van 25 tot 30 vierkante meter. Tevens komen er een viertal thema kamers en 14 Longstay kamers. Verder zal het hotel worden voorzien van een 20-tal rolstoelvriendelijke kamers. Ook hier zien we de uitgangspunten van WoD terugkomen. Het hotel komt in een natuurlijke/landelijke uitstraling te liggen. Voor het hotel komt een vijver. Tevens zal er een aantal medical rooms worden ingericht voor de eerste lijnsadvisering. Deze afdeling komt op de begane grond in een zijvleugel met een aparte entree. Via de centrale desk wordt de klant doorverwezen naar de aanwezige partners.

Hierbij moeten we denken aan:

Een dermatoloog, tandheelkunde, medische tattoo’s ondersteund door een plastisch chirurg maar ook een trichologist. De eerste lijnsadvisering wordt cruciaal.

Een van de usp’s van het hotel moet een toprestaurateur/top sommelier worden.

Het hele hotel zal worden voorzien van het vitality concept. Uiteraard met een 7 sterren nivo voor de wellness/hamman met binnen en buiten zwembad. Ook hier zal worden gekeken naar de kernwaardes (kwaliteit/gezondheid/landelijke uitstraling en sport).

Rondom het hotel komen naast een bootcamp, een afslag plaats voor golf en een ruimte voor beoefen van “putten en shippen” van de golfsport.

Op het terrein van het hotel komt een soort van merrage chapel waar getrouwd kan worden met uiteraard de paarden op de achtergrond. Over een “wauw” effect gesproken.

Het nivo wat wordt gezocht voor het hotel is vier sterren plus qua prijsnivo maar qua kwaliteit vijf sterren, hierdoor wordt er duidelijk een gooi gedaan naar de passerende Duitse toerist op weg naar Zeeland.

De exploitatie van het hotel wordt door de managementgroep uitgevoerd binnen het concept van WoD.

ZorgVilla

De prachtige boerderij/villa gelegen is voorzien van een geweldige Vlaamse schuur. Aan deze villa worden een vierentwintigtal woningen gebouwd voor dementerende patiënten. Groenhuijsen gaat deze zorg leveren volgens hun concept Zorgeloos Wonen.

Hierbij komt een soort van gastgezin te wonen in de zorgvilla en maken de bewoners gebruik van de centrale keuken/woonruimte en activiteitenruimtes. Mede door de modernste hulpmiddelen van GPS systemen krijgen de bewoners ruimte binnen het WoD complex. In de Vlaamse schuur worden tevens andere dagactiviteiten georganiseerd, hierdoor ontstaat er een mooie integratie tussen verschillende doelgroepen. Er wordt gekozen om geen beweegtuin met fitnesstoestellen bij de villa te plaatsen maar de bewoners gebruik te laten maken van de andere opties op het complex van WoD. Denk aan de grote beweegtuin op het Leisurepark en beweegtuin bij PSC Den Goubergh. Het is duidelijk de opzet dat er veel beweging en activiteiten ontstaan tussen de verschillende onderdelen van WoD  onderling.

Kinderboerderij

De keuze om binnen het concept van WoD een kinderboerderij te bouwen komt vanuit de gedachte van op een verantwoorde manier maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Deze kinderboerderij is open voor publiek, vrij toegankelijk. Laat het publiek kennis maken met dieren (pony’s,varkentjes,vogels,etc.etc.). De jeugd van vandaag is de klant van morgen. De locatie van de kinderboerderij is bewust gekozen tussen PSC Den Goubergh en het Leisurepark. Aansluitend aan de kinderboerderij moet grote beweegtuin komen. Deze moet volgens het concept van landelijke natuurlijk materialen worden opgezet. Wederom met de achterliggende gedachte van gezondheid, sport, landelijke/natuurlijke uitstraling maar wederom vooral kwaliteitsproducten.

De kinderopvang wordt gerealiseerd in het Hoofdgebouw van PSC Den Goubergh. Kinderopvang en BuitenSchoolseOpvang (BSO). De Vlaamse schuur en Kinderboerderij worden ingezet voor de dagactiviteiten.

Door deze op deze locatie te posteren ontstaat er een synergie effect tussen het Leisurepark en Kinderboerderij.

Leisurepark

Het leisurepark zal uit een 150 vakantiewoningen worden opgezet. Naast een “luxury uitstraling” van de bungalows mag het de gasten aan niets ontbreken. Het principe van onbezorgd op vakantie zijn staat hoog in het vaandel van WoD. Daarom wordt er ook gekeken naar de zorgfunctie. Groenhuijsen gaat ook het zorgconcept vanuit een soort van All Inclusive variant aanbieden. Dit aanbod is erg populair in Duitsland. Een twintigtal bungalows zal derhalve bouwkundig worden aangepast voor het leveren van deze speciale functies. (rolstoelvriendelijk, zie ook aanbod hotel)

Vanuit de kernwaardes gekeken van WoD zal het leisurepark worden opgezet.

Kwaliteit, de bungalows moeten super worden ingericht met hoogwaardige producten. Het sport element wordt zeker niet vergeten , wat denkende van de enorme sportieve mogelijkheden: indoor skiën, paardrijden indoor maar ook in de overweldigende natuur, het aanwezig zijn van een vijfhectare grote visvijver (karpers), met mogelijkheden van kajakken wordt absoluut een aanrader. En voor de echte waaghalzen onder ons parachutespringen vanuit Breda Internationaal Airport. Vanuit het vitality concept is een bezoek aan het Wellness gedeelte van het hotel te faciliteren.

Basis zal zijn dat het leisurepark wordt opgezet vanuit een diervriendelijk thema met een vette knipoog naar de paarden. Een 3.0 variant op Ponypark Slagharen. In Frankrijk en de USA is dit een zeer succesvolle formule gebleken. Oasis park wil de hele exploitatie graag op zich nemen.

inspiratiebron

“The Blue Zones” een bijzonder fenomeen
Ze heten blauwe zones, de plaatsen in de wereld waar mensen langer en gezonder leven dan ergens anders op de wereld. Mensen die in één van deze plaatsen wonen worden gemiddeld 90 of zelfs 100 jaar, in goede gezondheid, zonder medicijnen of invaliditeit. Willen we dat niet allemaal?
De vijf blauwe zones zijn:
Het Italiaanse eiland Sardinië
Okinawa in Japan
Loma Linda in Californië
geïsoleerde Nicoya in Costa Rica Peninsula
Ikaria, een geïsoleerd Grieks eiland

blauwe-zones

Geen mysterie
Het lijkt mysterieus maar het is goed te begrijpen. Het is een keuze die mensen in deze zones maken: men leeft zonder enige vorm van stress, deelt het geluk met familie, heeft het gevoel een doel te hebben in het bestaan met een gezonde dosis aan spiritualiteit en zorgt voor voldoende slaap. Mensen in deze zones gebruiken in hun dagelijks voedingspatroon o.a. veel gezonde oliën en honing.

Nooit te oud

Veel kunnen wij uiteraard zelf toepassen in onze eigen levens- en voedingswijze. Het is nooit te laat om te beginnen. Verschillende studies tonen aan dat een drastische verbetering van de levensverwachting en gezondheid kunnen terugkeren, zeer snel na het corrigeren van een slechte levensstijl.
Uit het onderzoek en interviews met 263 honderdjarigen in de Blue Zones werden negen gemeenschappelijke kenmerken gevonden. Het geheim hoe je langer kunt leven ligt niet in diëten of oefenprogramma’s, maar in het creëren van de juiste omgeving voor jezelf.

Datgene waar je in de ochtend voor wakker wilt worden. Het hebben van een doel kan zelfs zeven jaar extra levensverwachting opleveren

Ook in de Blauwe Zones ervaart men stress, want dat hoort bij het leven. Erg veel stress leidt echter tot chronische ontsteking en andere ernstige leeftijdgebonden ziekten. Mensen uit de Blue Zones hebben dagelijkse routines om die stress af te schudden. In Okinawa neemt men een paar momenten per dag om aan hun voorouders te denken, In Ikaria doet men overdag een dutje en in Sardinie kent men een happy hour.
4. de 80%-regel
Verlaag je calorie-inname met 20%. De Okinawaanse 2500-jaar oude confucianistische mantra die altijd voor de maaltijd wordt opgezegd herinnert hen eraan om te stoppen met eten als hun maag voor 80 procent vol is. De 20% tussen het niet hongerig meer zijn en een vol gevoel kan het verschil zijn tussen het verliezen van gewicht of juist dikker worden. Mensen in de blauwe zones eten hun kleinste maaltijd in de late namiddag of in de vroege avond en eten de rest van de avond niet meer.
5. Bonen en plantaardig voedsel
Het zelf verbouwen en eten van alle soorten bonen, zoals tuinbonen, zwarte bonen, sojabonen en linzen, zijn de hoeksteen van de meeste honderdjarige diëten. Vlees (meestal varkensvlees) wordt slechts in kleine porties gemiddeld vijf keer per maand gegeten.

6. Wijn
In alle Blauwe zones (behalve Adventisten) drinkt men regelmatig, vaak dagelijks, met mate alcohol. 1-2 glazen per dag en dan tijdens het eten of het gezellig samenzijn met vrienden.
7. Gelijkgestemden
Maar vijf van de 263 honderdjarigen die werden geïnterviewd behoorden niet tot een geloofsgemeenschap. Hieruit mag worden opgemaakt dat het behoren tot een groep waarmee regelmatig wordt samengekomen een positieve invloed heeft op de gezondheid.
8. Familie
Alle geïnterviewde honderdjarigen in de Blue Zones stellen hun familie en geliefden op de eerste plaats. Ouders en grootouders worden in huis genomen of wonen in de buurt van de woning. Ze zijn trouw aan een levenspartner en zetten zich in voor de relatie en ze investeren tijd en liefde in hun kinderen. Ook gaan mensen niet met pensioen, maar blijven naar vermogen actief tot het einde van hun leven.
9. Vriendenkring
Een goede vriendenkring en voldoende sociale contacten dragen bij aan een extra lange levensverwachting. Okinawanen creëren “moais”, groepen van vijf vrienden die zich voor het leven aan elkaar verbinden en elkaar levenslang ondersteunen.